Байерн" (Мюнхен) победи "Барселона" с 2:0 в най-интересния мач от втория кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Срещата между двата тима на "Алианц Арена" в Мюнхен предложи много интригуващи моменти, футбол от високо качество, както и редица положения.

Каталунците играха изключително силно през първата част, но не успяха да се възползват от положенията си. С два пропуска се отчете Роберт Левандовски, който за първи път се изправи срещу бившия си отбор.

"Байерн" нанесе големия си удар с два гола в рамките на четири минути. Лукас Ернандес се разписа в 50-ата минута след изстрел с глава, а в 54-ата точен беше Лерой Сане.

Двубоят беше 30-ти пореден в груповата фаза на Шампионската лига, в който "Байерн" не загуби. "Барселона" остава без победа в Мюнхен.

След два мача "Байерн" е лидер в група С с актив от 6 точки и голова разлика 4:0. "Барселона" заема втората позиция с победи и загуба, и голова разлика 5:3. С три точки е и "Интер", който по-рано записа първа победа - 2:0 над "Виктория" (Пилзен).

На "Алианц Арена" гостите от "Барселона" играха агресивно, контролираха топката в големи периоди от първата част и имаха няколко отлични шанса. В 9-ата минута Педри пропусна от около 10 метра, а девет по-късно Левандовски стреля над вратата. Нов шанс пред поляка се откри в 21-ата минута, когато Мануел Нойер спаси негов удар с глава.

До почивката "Барселона" имаше общо десет удара, а "Байерн" само четири, от които едва един точен.

На почивката за домакините се появи Леон Горецка, който веднага направи разлика в средата на терена с присъствието си. Именно той стреля от около 20 метра в 50-ата минута, но Марк-Андре тер Стеген изби. При последвалия корнер Лукас Ернандес се измъкна от защитата на "Барселона" и лесно вкара с глава - 1:0.


Каталунците не успяха да реагират бързо след попадението и четири минути по-късно допуснаха ново. Домакините комбинираха бързо през средата на терена, Джамал Мусиала изведе Сане, а той напредна и плъзна топката покрай плонжа на Тер Стеген.

До края на срещата "Барселона" опита всичко, за да стигне до голове, но Нойер отново имаше добри намеси.

В група А "Ливърпул" победи "Аякс" с 2:1 и взе глътка въздух след неуспешното си начало. Седмица, след като претърпяха разгром срещу "Наполи" червените стигнаха до победата с попаденията на Мохамед Салах (17') и Жоел Матип (89'), за "Аякс" се разписа Мохамед Кудус в 27-ата минута.

Дневник