"Лудогорец" допусна първа загуба в групите на Лига Европа, отстъпвайки с 2:3 в гостуването си на "Бетис". Отборите изиграха зрелищен мач, като освен петте гола имаше редица положения пред двете врати.

"Бетис" поведе с 2:0 до 39-ата минута с попадения на Луис Енрике и Хоакин, но "Лудогорец" намали в края на първата част чрез Кирил Десподов. След почивката Серхио Каналес се разписа за домакините в 59-ата минута, а Рик Джонатан намали в 74-ата. Българският шампион може да съжалява за резултата, тъй като не се възползва от всичките си шансове.

С победата "Бетис" събира 6 точки в група С в турнира и е лидер. "Лудогорец" дели втората позиция с "Рома" с по 3 точки, като по същото време "вълците" надвиха ХИК (Хелзинки) с 3:0. В следващия кръг българският шампион ще гостува именно на финландците на 6 октомври.

Двубоят на стадион "Бенито Виямарин" събра малко над 43 хиляди зрители. В него се затвърди тенденцията български отбори да играят много трудно в гостуванията си в Испания.

Преди тази среща българският шампион беше загубил от "Валенсия" (0:1), "Реал" (0:4) и "Еспаньол" (0:6) в гостуванията си в Испания и дори нямаше отбелязан гол.

Тимът на Анте Шимунджа започна добре и имаше хубав шанс чрез Игор Тиаго, но ударът на бразилеца мина до страничния стълб. В 25-ата минута Луис Енрике откри резултата. Той прати топката в мрежата отбличко при колективна грешка в защитата на българите.

Последва нов шанс за "Лудогорец", но Клаудио Браво се намеси при мощен изстрел на Каули Оливейра.

В 39-ата минута капитанът на "Бетис" Хоакин отбеляза изключително красив гол с фалцов удар в далечния ъгъл.


Все пак "Лудогорец" върна един гол точно преди почивката. Кирил Десподов намали в добавеното време на първата част като стреля от фаул, Браво изби, но технологията на голлинията даде сигнал на рефера Андрис Трейсманис, че топката е влязла във вратата.

През второто полувреме "Лудогорец" опита да бъде агресивен, но домакините държаха повече топката и не оставяха толкова празни пространства. Един от редките случаи, в които "Бетис" допускаше грешки дойде при контраатака, но удар на Тиаго беше отразен.

В 59-ата минута "Бетис" поведе отново с два гола, когато Серхио Каналес се разписа. Той стреля по диагонала, а топката премина между ръцете на Серджио Падт, за да влети в мрежата.

"Лудогорец" не се предаде, Шимунджа направи общо четири промени и българският тим продължи да търси гол. Такъв падна в 74-ата минута, когато Рик Джонатан се разписа с далечен изстрел. Топката не беше изчистена далеч след корнер, бразилецът си я нагласи на десния крак и с удар в близкия ъгъл изненада Браво.


До края на срещата "Бетис" потърси сигурността, прибра се в своята половина, а "Лудогорец" търсеше трети гол. Шансът се откри пред резервата Дени Групер, който в добавеното време не намери целта.

Дневник