Когато правиш всичко с любов и детско мислене, то вдъхновението за следващата крачка идва от само себе си", каза Григор Димитров. Българският тенисист говори пред "Нова" за това, което го води напред, за усещането, че понякога е неразбран от хората и за смяната на треньорите.

Димитров, който отпадна във втория кръг на US Open, каза, че се чувства добре въпреки отказа да участва в турнира в Метц. Той ще участва в "София оупън" в края на месеца.

"Едно от най-важните неща е да опитваш да запазиш детето в себе си. Ако вземаме прекалено насериозно живота, загубите и победите, то не бихме могли да намерим правилна посока за каквото и да било. Когато правиш всичко с любов и детско мислене, то вдъхновението за следващата крачка идва от само себе си. Ти трябва сам да осъзнаеш нещата и да стигнеш до изхода", каза Димитров.

"Колкото повече време прекараш като играч, толкова повече ще бъдеш съден. Може да имаш много добри победи над топ състезатели, но след това губиш от състезател извън топ 300 и светът се срутва. Не, защо? Това е просто мач и трябва да можеш да приемаш победите и загубите по един и същи начин. Всичко върви ръка за ръка. Най-правилното нещо е балансът. Ако някой знае тайната за баланса... то е индивидуално за всеки един от нас. Може би заради това аз започнах да усещам тези неща за себе си и в миналото не съм искал да вляза в подобни разговори, защото дори да изкажа дадените неща, то никой освен близките ми не би могъл да ме разбере", продължи тенисистът.

Димитров каза, че за него треньорските смени не са лесни. "Работил съм с много треньори от най-различно ниво. Винаги голям проблем е било намирането на постоянство. Научил съм много неща от всеки един от тях. С Данте (Ботини) бяхме заедно две години, имахме добри резултати, ала впоследствие не можахме да намерим правилната подготовка и настройка, така че не искам да си губя времето с неща, които знам, че няма да ми допринесат с нищо".

"За съжаление, нещата се случват по такъв начин през кариерата ми и това не се харесва на мен самия. Знам, че отвън това би било разгледано по много различен начин, което го разбирам. Същевременно бях без треньор година и половина, а имах добри резултати и достигнах полуфинал на US Open. В днешно време един треньор няма как да те научи да играеш по-добре тенис. Всеки един от нас може да играе добре. Важното е как ще направиш подготовката и как тренираш по време на турнира", добави Димитров.

Дневник