Женският национален отбор по волейбол постигна победа в последната си приятелска среща преди световното първенство. Съставът, воден от Лоренцо Мичели, се наложи с 3:0 (25:15, 25:23, 25:19) срещу Южна Корея.

В неделя българките също победиха с 3:0 азиатките в "Христо Ботев". След първата среща капитанът Елица Василева определи проверката за добра. "Съперникът има различен стил, не е типичен за нас. Играят бързо. Ние трябва да сме готови за всеки стил за игра на световното първенство, за да се борим за успехи. Като цяло беше ползотворна контрола."

"Надявам се да сме все по-готови за предстоящия мондиал и физически да сме по-издържливи. Пожелавам си на световното да се представим достойно. Независимо от резултатите да покажем максимума. Сигурна съм, че ако играем добре, резултатите ще дойдат", каза Василева.

Заради контузия от състава отпадна либерото Жана Тодорова.

Световното, което ще се проведе в Полша и Нидерландия, започва на 23 септември. България е в група със САЩ, Сърбия, Германия, Канада и Казахстан. Първият мач е на 25 септември от 20.00 часа в Арнем, Нидерландия, и ще се излъчва по "Макс спорт".

Съставът на България: Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Елена Бечева, Мария Йорданова, Мирослава Паскова, Лора Китипова, Петя Баракова, Борислава Съйкова, Мира Тодорова, Мила Пашкулева, Елица Атанасийевич, Силвана Чаушева, Радостина Маринова, Мария Кривошийска

Дневник