Апелативната комисия към Българския футболен съюз (БФС) промени наказанието на "Левски" да играе мач без публика. На заседание членовете на комисията решиха то да бъде заменено със затваряне само на сектор А на стадион "Георги Аспарухов".

Така в двубоя с "Ботев" (Пловдив) на 8 октомври сините ще могат да играят пред публика.

"Левски" беше наказан да играе пред празни трибуни след дербито с ЦСКА на 18 септември. В него физиотерапевтът на червените Иван Христов беше ударен с бомбичка, а клубът - глобен с общо над 13 хил. лв. заради различни провинения.

Сините обжалваха наказанието, като преди това обявиха, че няма да се съобразят с него, и поканиха феновете си на мача. Апелативната комисия първоначално отложи решението си, а днес изслуша физиотерапевта на ЦСКА, както и представител на "Левски" - изпълнителния директор Ивайло Ивков.

Още преди ден ЦСКА предупреди БФС, че може да се стигне до опасен прецедент, ако наказанието на "Левски" отпадне.

"Официален документ, доказващ степен на частично засягане или нараняване, не е бил показан пред апелативната комисия. Дисциплинарната комисия по същество към момента на гледането е взело правилно решение при наличните доказателства. Ние искаме допълнителни доказателства и всякакви други показания", коментира председателят на апелативната комисия Валери Апостолов.

По думите му физиотерапевтът на ЦСКА е отказал преглед от лекаря на стадиона след инцидента. "Дори не е показал място на нараняване."

"Доказателствата трябва да бъдат безспорни. Как може нито едно видео да не докаже наранявания. На тази снимка не може да се познае какво има на този крак. Да, има хвърлен предмет и пиротехнически средства, за които има санкции", добавя Апостолов.

От комисията потвърждават решенията на ДК, като се затваря Сектор А, защото именно от там са хвърлени множество предмети по време на срещата.

Дневник