В зрелищен мач, белязан от агресия, интригуващи моменти и футбол от висока класа "Ливърпул" победи "Манчестър сити" с 1:0 на своя "Анфийлд". Мърсисайдци се наложиха над шампиона във Висшата лига с попадение на Мохамед Салах в 76-ата минута.

Успехът в дербито на 11-тия кръг от първенството е много ценен за червените, които прекъсват и серия от три поредни срещи без победа. В същото време "Сити" претърпява първа загуба от началото на сезона и по този начин остава на четири точки зад лидера "Арсенал".

"Ливърпул" се изкачва до осмата позиция с 13 точки, на 14 зад "артилеристите", като има и мач по-малко.

На "Анфийлд" гостите от "Сити" завършиха с повече удари, повече чисти положения, но защитата в червено успя да опази Ерлинг Холанд, който преди този двубой имаше 15 попадения. Емоциите в срещата взеха връх, тъй като мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп беше изгонен.


От първите минути двубоят се игра на много високи обороти. "Ливърпул" беше изключително агресивен от началото, независимо че Юрген Клоп беше направил няколко промени, една от най-интересните беше отсъствието на Трент Александър-Арнолд.

До 20-ата минута имаше два точни удара към вратите. Бернардо Силва отправи такъв за "Сити", а Диого Жота за домакините.

До края на първата част "Сити" имаше отличен шанс да поведе, но удар с глава на Ерлинг Холанд беше отразен от Алисон.

Второто полувреме беше още по-зрелищно. Салах проппусна сам срещу вратаря в 51-ата минута, когато Едерсон успя да направи ефектно спасяване. Само две минути по-късно "Сити" стигна до гол чрез Фил Фоудън, но той беше отменен заради нарушение на Холанд в хода на атаката.

Последваха още по-интересни моменти с положения и пред двете врати. Диого Жота пропусна с глава за домакините, а Холанд също направи още един пропуск.


В 76-ата минута "Ливърпул" поведе, когато Жоао Кансело не успя да изчисти топката, Салах я пое около централната линия и останал сам срещу Едерсон не сгреши - 1:0.

В края "Сити" натисна, а Клоп беше изгонен заради бурни протести срещу съдиите. Натискът на шампионите се усили, но не доведе до резултат.

Дневник