Залозите са любимо хоби на феновете на спорта, което придоби особена популярност в онлайн пространството. Несъмнено футболът стои на челно място за всеки един онлайн букмейкър, като най-разпространен и любим спорт за милиони хора по цял свят. Едни от най-оспорваните шампионати и лиги се играят ежегодно на стария континент, поради което залозите на европейски футбол са предпочитана опция за запалянковците.

Платформите за онлайн залагания приемат залози както преди мач, така и по време на играта, което е особено подходящо за динамични и оспорвани игри като футбола. Възможността за залагане на живо е предпочитана сред залагащите, най-вече по време на ключови спортни събития и международни лиги, тъй като носи още по-голяма тръпка и емоция. Ето защо опцията за еврофутбол залози на живо е налична за всички големи турнири на Стария континент като Шампионска лига, Лига Европа и новата Лига на конференциите. В допълнение към това, големите букмейкъри предлагат и опция за Live Streaming, което позволява на феновете не само да правят залози, но и едновременно с това да гледат мачовете от водещи лиги напълно безплатно в съответната онлайн платформа на букмейкъра.
 
Шампионска лига

Шампионската лига на УЕФА е един от най-престижните турнири в света на спорта. Първото издание на шампионата се състои през 1955-1956 г. и се провежда всяка година оттогава насам. В началото участват 16 професионални футболни клуба от целия континент, които се състезават за наречената по това време Европейска купа, а през сезон 1994-1995 г. състезанието е преименувано на Шампионска лига.
За да достигнат до най-желаната титла, европейските клубни отбори се състезават в серия от кръгове, а всеки мач привлича огромно количество зрители и футболни запалянковци. Напрежението е голямо и за букмейкърите, които предлагат огромно разнообразие от пазари за ключовите срещи от първенството. Изненадите и обратите са често срещани в оспорваните мачове между европейските клубни отбори, поради което феновете предпочитат да залагат на живо, тъй като имат възможността да променят залозите си в съответствие с развитието на играта. Най-предпочитани са сингъл залозите за краен резултат или победител в мача, но по-напредналите играчи правят и по-смели прогнози със системи или опции като бет билдър.
 
Лига Европа

Това е вторият по големина шампионат на Стария континент след Шампионската лига. През изминалия сезон Лига Европа претърпя значителни промени във формата, след като за пръв път за последните 20 години УЕФА въведе изцяло ново състезание за клубните отбори – Лигата на конференциите.

Въвеждането на UEFA Europa Conference League означава няколко значителни промени за Europa League. Груповата фаза е намалена от 48 на 32 отбора или 8 групи по четири отбора. Осемте победители в групите преминават автоматично към осминафиналите.
Ще има допълнителни плейофи от елиминационния кръг преди осминафиналите; те ще бъдат между осемте подгласници в групата на Лига Европа на УЕФА и осемте отбора, класирали се трети от групите на Шампионска лига.
Мачовете продължават да се играят в четвъртък (с изключение на финала), паралелно с мачовете от новия турнир.
 
Лига на конференциите
 
След въвеждането на новата лига, тя се нареди на трето място по значимост за европейските отбори след Лига Европа и Шампионската лига като привлича подобаващ интерес от страна на запалянковците и на залагащите.

Идеята за трето ниво на състезанието се обмисля от УЕФА поне от 2015 г. до осъществяването ѝ и въвеждането на новия турнир през 2021 г. Целта на Лигата на конференциите е да даде шанс на клубовете от класирани на по-ниско ниво страни членки на УЕФА да напреднат отвъд обичайното си елиминиране от Шампионската лига и Лига Европа.

По този начин всички държави и отбори имат възможността да участват и да се съревновават в големите европейски турнири и евентуално да имат равен достъп до това да бъдат титулувани като шампион на Европа.

 

Съдържание на betano.bg