Порто победи с 2:1 у дома Атлетико Мадрид в мач от последния кръг от група "В" в Шампионската лига. 

"Драконите" реализираха два гола преди почивката, като още в петата минута Еванилсон подаде за Мехди Тареми и той отблизо се разписа във вратата на испанците с 12-ия си гол през кампанията. 

Почти 20 минути след това Галено асистира за Стефен Естакио, който с удар от наказателното поле направи резултата 2:0.

Шест минути след началото на втората част вратарят Ян Облак направи добро спасяване след нов опит за реализиране на попадение от страна на Тареми. 

Последваха атаки и към двете врати, а Еванилсон и Антоан Гризман направиха сериозни пропуски в противниковите наказателни полета.

Четвърт час преди края на двубоя Галено и Еванилсон последователно бяха близо до нов гол във вратата на мадридчани.

В 88-ата минута отново Гризман пак направи пропуск пред вратата на португалците. Все пак в петата минута на допълнителното време Иван Маркано си вкара автогол с глава в опит да изчисти топката след изпълнение на ъглов удар.

Атлетико завършва на четвърта позиция в подреждането и отпада от евротурнирите. "Червено-белите" няма да имат мачове в Европа през пролетта за първи път от 2010 година. Отборът на Порто, който стартира с две поражения в турнира, се класира на първо място с 12 точки.  

В другата среща от групата Байер Леверкузен направи равенство 0:0 пред собствена публика с Брюж. 

В 55-ата минута Патрик Шик беше близо до това да осигури всичките точки за германския отбор, но ударът му с глава не намери очертанията на вратата.

"Аспирините" остават трети в класирането и продължават в Лига Европа през пролетта, докато белгийският гранд се класира на втора позиция и ще играе в елиминациите в Шампионската лига.

Мачове от последния кръг в груповата фаза на Шампионската лига по футбол:

група "В"

Порто (Португалия) - Атлетико Мадрид (Испания) 2:1

Байер Леверкузен (Германия) - Брюж (Белгия) 0:0

крайно класиране:

1.Порто  6   4  0   2  12:7  12 точки

2. Брюж   6    3  2  0   7:4   11

3.Байер    6   1  2  3  4:8      5

4.Атлетико 6  1   2  3  5:9     5

/БТА, Асен Даскалов