Барселона" спечели четвърта поредна победа в Ла Лига и се върна поне временно на върха в класирането. В събота вечер каталунците надиграха "Алмерия" с 2:0 на своя стадион "Камп ноу", а двубоят беше белязан от сбогуването на Жерар Пике с отбора.

Централният защитник изигра своя последен мач за "Барселона", след който прекрати кариерата си.

През цялата среща "Барселона" доминираше и можеше да спечели много по-убедително. Каталунците отправиха общо 27 удара, от които 13 бяха точни, но вратарят на гостите Фернандо Мартинес се отчете с 11 спасявания.

Роберт Левандовски пропусна дузпа още в седмата минута, когато ударът му се отби от страничния стълб и излезе в аут. Три минути след почивката Усман Дембеле откри след удар по диагонала, а в 62-ата минута Френки Де Йонг вкара второ попадение.

Пике започна своя последен 616-ти мач за "Барселона" като титуляр и изведе тима с капитанската лента. Бранителят беше заменен в 85-ата минута, а 92 605 зрители го изпратиха на крака.

След срещата футболистите на "Барселона" му направиха шпалир преди да го хвърлят във въздуха.

След 13 мача каталунците имат 34 точки и са с две повече от "Реал" (Мадрид), който ще изиграе мача си от кръга в понеделник.

Дневник