Арсенал" се върна на върха във Висшата лига след победа с 1:0 над "Челси" в дербито на 15-тия кръг. "Артилеристите" стигнаха до успеха с попадение на централния защитник Габриел Магаляеш в 63-ата минута.

С победата "Арсенал" си връща преднината от две точки пред "Манчестър сити".

След 13 изиграни двубоя "артилеристите" имат 11 успеха. "Челси" остава с 23 точки и едва седми, като е с 13 точки по-малко от лидера.

Тимът на Микел Артета е непобеден от 4 септември, като удължи серията си на седем двубоя (шест победи и едно равенство).

Освен това "Арсенал" спечели за втори пореден път като гост на "Челси", както го стори на "Стамфорд бридж" с 4:2 през пролетта.

През първата част на терена имаше повече борба, като головите ситуации бяха малко. "Арсенал" владееше топката, но не затрудни вратаря на домакините Едуар Менди. След почивката ситуацията се промени, като "Арсенал" заигра по-активно.

В 63-ата минута след центриране на Букайо Сака от корнер, всички в синьо се разминаха с топката. Магаляеш се освободи от Сесар Аспиликуета и от един петър вкара без проблеми. Последваха силни минути за "Арсенал" и няколко пропуска.

В последните 10 минути "Челси" осъществи натиск, но не успя да вкара гол.

Дневник