Арсенал спечели с 2:0 гостуването си на Уулвърхамптън в мач от 15-ия кръг на Висшата лига. Така футболистите на Микел Артета имат аванс от пет точки на върха в класирането. „Артилеристите“ имат 37 пункта, а Манчестър Сити е втори с 32. Изненадващо на трето място е Нюкасъл с 30 точки.

Арсенал се възползва по най-добрия начин от домакинското поражение на Манчестър Сити с 1:2 от Брентфорд. Лондончани ще бъдат на първа позиция по Коледа за първи път от 2007 г.

Преди началото на мача новият мениджър на Уулвс Юлен Лопетеги бе пред феновете. Арсенал стартира ударно и още в 6-ата минута Жезус отбеляза гол след асистенция на Мартинели, но той бе отменен заради засада.

В 16-ата минута гостите останаха без Гранит Джака. Швейцарският национал имаше проблем и бе заменен от Фабио Виейра.

До края на полувремето Арсенал държеше инициативата и създаде интересни моменти пред Са, но до промяна в резултата не се стигна.

Десет минути след подновяването на играта Жезус изведе Виейра зад защитата, а той пусна към Йодегор, който на празна врата откри резултата в полза на Арсенал.

Хората на Артета сложиха точка на спора в 75-ата минута. Удар на Мартинели бе отразен от Са, но Йодегор бе точен при добавката за крайното 2:0.

Мачове от 15-ия кръг във футболното първенство на Англия:

Уулвърхямптън - Арсенал              0:2
Манчестър Сити - Брентфорд           1:2
Борнемут - Евертън                   3:0
Ливърпул - Саутхямптън               3:1
Нотингам Форест - Кристъл Палас      1:0
Тотнъм - Лийдс                       4:3
Уест Хям - Лестър                    0:2
Нюкасъл - Челси                      1:0

по-късно днес:
Брайтън - Астън Вила
Фулъм - Манчестър Юнайтед

БТА