Компютърна прогноза даде пълна картина на това какво се очаква от Мондиал 2022, базирана на софтуер, специализиран в прогнозирането на футбол.
Мондиал 2022

Компанията Opta публикува пълните данни, като прави впечатление, че те са доста променени спрямо тези, които пак тя показа на света през август тази година. Настоящата графика е актуализирана след обявяването на съставите на 32-та финалисти, с взети предвид контузи и други обстоятелства преди старта на Мондиала.

Новият фаворит е Бразилия, въпреки че - пак според същата прогноза, това би могло да се случи през възможно най-трудния път, който един отбор може да има до световната купа.

Ако спечели група С, в която е в компанията на Сърбия, Швейцария и Камерун, селесао влиза в осминафинал срещу втория отбор от група Н. Прогнозите на Opta сочат именно такъв сценарий, а там съперник е коравият континентален съперник Уругвай, който ще е останал зад Португалия в групата си.

На четвъртфинал ще бъде преодоляна Испания, а на полуфинал - Аржентина на Лео Меси, която също е спечелила своята група и е вървяла успешно до последните четири тима. На финала Бразилия ще бие Франция, настоящия световен шампион.

Така, за да се случи прогнозата, селесао трябва да острани в преките елиминации четири тима, печелили титлата в историята - Уругвай, Испания, Аржентина и Франция!

За голмайстор ставките са между Карим Бензема и Хари Кейн, като Неймар и Меси са сочени за скритите фаворити.

Като цяло шансовете на бразилците за титла са оценявани на 16.3 процента, Аржентина следва с 13.1 (а двата тима ще се срещнат на полуфинал, ако спечелят групите и бият в елиминациите), Франция има 12 процента шанс за финал (най-големи от другия поток), следват Англия и Испания с по 8.8.

Дир.бг