Стефанос Циципас се наложи над Даниил Медведев с 6:3, 6:7 (11), 7:6 (1) в "Червената група" на финалния тенис турнир на АТП в Торино. Маратонският мач продължи 2:24 часа, а това бе второ поражение за бившия номер 1 в тениса Медведев, който бе победител в турнира през 2020 година и финалист миналата година, и той отпадна от надпреварата.

Циципас, който е победител от 2019 година, и Андрей Рубльов имат по една победа в този поток и в директен сблъсък ще решат кой ще продължи напред на полуфиналите на турнира. Новак Джокович вече си осигури място във финалната четворка с две победи в първите си два мача.

Руснакът Даниил Медведев бе предаден от силния си сервис в началото на мача и допусна бърз пробив при единствената възможност на Циципас, който поведе в първия сет с 3:0. Гъркът нямаше проблеми при подаването си и затвори частта с 6:3.

Във втория сет Медведев подобри играта си и сервиса си, като завърши общо с 16 аса. Двамата достигнаха до тайбрек, като нямаше никакъв пробив. Самият тайбрек бе спиращ дъха, като Циципас изоставаше в резултата с 1:4, след което изравни, а след това получи и три сетбола, но ги пропусна всичките. Медведев успя да спечели сета при четвъртия си сетбол на свой сервис.

В решаващия сет Медведев сервираше за мача при 5:4, след като направи пробив за 4:3. Той обаче напълно изпусна контрола в този гейм, което позволи на съперника му да се върне в мача. Мачът се реши в нов тайбрек, който този път бе напълно доминиран от Стефанос Циципас, който спечели срещата.

БТА