Генералният спонсор на "Левски" "Палмс бет" обяви, че за 15 месеца кръгът от компании около букмейкъра е осигурил на футболния клуб над 5 млн. лева.

"Подадохме ръка в най-трудния момент за клуба и стоим до него, независимо от трудностите, пред които е изправен", заявиха от компанията.

Обръщението дойде в момент на увеличаващо се напрежение в "Левски", след като треньорът Станимир Стоилов, изпълнителният директор Ивайло Ивков и ръководството на сдружението "Левски на левскарите" признаха за големи вътрешни противоречия в управлението на клуба. Ивков дори заяви, че ако няма промяна, не вижда своето място в "Левски".

Стоилов каза, че от четири-пет месеца не ходи щастлив на "Герена", а изпълнителният директор и председателят на сдружението Димитър Костадинов посочиха, че клубът има задължения от над 31 млн. лева, от които над 11 милиона са към Националната агенция за приходите (НАП).

На среща с членове на сдружението, запис от която беше публикуван в сряда - ден след общото събрание на "Левски", генералният спонсор е обвинен в това, че на практика управлява клуба чрез своя компания и с договор за управление, без обаче да има план за изплащане на старите дългове, както и че отхвърля предложението пълната власт да бъде дадена в ръцете на Стоилов и Ивков за една година. Костадинов посочи, че на среща през август мажоритарният акционер на "Палмс бет" Мило Борисов е очертал светло бъдеще пред "Левски" и дори излизане на борсата, но е отговорил "незадоволително" на поставените към него питания.

"Дневник" изпрати въпроси до букмейкъра по темата.

"Подадохме ръка в най-трудния момент за клуба и стоим до него, независимо от трудностите, пред които е изправен", заявиха от букмейкърската компания в прессъобщение.

"Палмс бет" и групата компании, свързани договорно с футболния клуб, не само изпълняват всички поети ангажименти, редовно превеждат всички суми по сключените договори, но и подпомагат нееднократно клуба, като го финансират с авансови парични преводи. Бихме искали да уточним, че до момента в управляващото дружество "Р.С. Консулт" АД няма постъпило нито едно писмено обръщение към нас от страна на ПФК "Левски" АД, с което да се поиска преразглеждане на Договора за управление или искане за прекратяването му под каквато и да е форма", казват от букмейкъра.

"Заявяваме, че от сключването на договора за управление и спонсорските договори в края на август 2021 г. до днешна дата, са изплатени 4 732 962 лв. От тях: 3 400 000 лв. са по спонсорски договори, а 1 332 962 лв. - по Договор за управление. Дружество "Р.С. Консулт" АД не е получило плащане от ПФК "Левски" АД по нито една от издадените фактури по Договора за управление, които са на обща стойност 571 336 лв".

Един от поставените въпроси от "Левски на левскарите" е защо управляващата компания очаква пари от футболния клуб.

"В допълнение "Палмс бет" и групата компании са финансирали спортния клуб под различна форма с 552 130 лв. С това общата сума, която е получил ПФК "Левски" АД от групата компании на "Палмс бет", възлиза на над 5 милиона лева", добавят от компанията.

Те посочват, че за тях "водещ принцип на партньорството ни с ПФК "Левски" АД е да подпомагаме клуба в неговото развитие".

Дневник