ФИФА не позволи използването на екипите за гостуване на белгийския футболен отбор заради надписа "Love" на якичката, каза говорител на "червените дяволи" за "Ройтерс".

Дизайнът на фланелката, който включва кант с цветовете на дъгата, е вдъхновен от известния белгийски музикален фестивал Tomorrowland и означава разнообразие, равенство и приобщаване.

Говорителят на Белгия Стефан Ван Лук заяви, че ФИФА отхвърля фланелката не заради цветовете, които обикновено са свързани с LGBTQ+ обществото, а заради търговската връзка с Tomorrowland. Логото на фестивала е вградено в "о" на "Love".

"Фланелките за загрявка на играчите на Белгия също бяха отхвърлена от ФИФА заради препратките към Tomorrowland", каза той за "Ройтерс".

ФИФА разреши на Белгия да играе с фланелките, ако думата "Любов" е покрита, но Ван Лук каза, че "Червените дяволи" ще играят първите три мача с основната си червена фланелка независимо от това.

Екипът за гости е с нов дизайн и бе представен през септември. Оттогава Белгия игра с тях в няколко мача от Лигата на нациите на УЕФА.

БТ