Призовавам почитателите ни да ни вярват, този отбор няма да ги разочарова. Трябва да останем заедно и да се вдигнем за следващия мач". Това заяви звездата на Аржентина Лионел Меси след загубата с 1:2 от Саудитска Арабия в първия мач на отбора на световното първенство в Катар.

След една от най-големите изненади в историята на турнира Аржентина ще търси задължителна победа срещу Мексико. Мачът е в 21.00 часа тази вечер.

Южноамериканският шампион пристигна в Катар като един от фаворитите за световната купа. Грешката срещу Саудитска Арабия дойде неочаквано, особено след първото полувреме, в което аржентинците вкараха четири гола, но три от тях не бяха зачетени заради засади.

"Нямаме извинения, но трябва да останем по-обединени от всякога. Имаме силен отбор и сме го показали. Не сме преминавали през подобна ситуация от дълго време, но сега трябва да покажем, че сме истински отбор", заяви Меси.

Селекционерът Лионел Скалони се прицели в победи в предстоящите две срещи.

"Остава ни да гледаме напред към двата ни оставащи двубоя в груповата фаза. Най-важна е действителността. Трябва да се вдигнем и да победим другите два съперника", посочи Скалони след поражението от Саудитска Арабия.

Другият очакван мач в програмата е този между световния шампион Франция и Дания. Селекционерът на "петлите" Дидие Дешан заяви, че съперникът е добър отбор, който е подценяван.

Френският отбор, който е без няколко основни футболисти, сред които и носителя на "Златната топка" Карим Бензема, започна с убедителна победа срещу Австралия. Датчаните записаха нулево равенство с Тунис.


Тази година Дания победи два пъти "петлите" в Лигата на нациите. През 2018 г. на световното в Русия двата състава отново бяха в една група, като завършиха 0:0 и продължиха в следващия етап.

"Винаги съм казвал и повтарям, че отборът на Дания е подценяван в сравнение с действителната му стойност. Те ни създадоха много неприятности и трябва да обърнем тенденцията, без да говорим за реванш. Това е отбор, който може с лекота да смени системата си на игра, което създава проблеми на съперника", смята треньорът.

Денят на световното започва с мача между Тунис и Австралия в 12.00 часа, а след това играят Полша и Саудитска Арабия.

Дневник