Звездата на английския женски футбол Бет Мийд бе избрана за спортна личност на годината във Великобритания в анкетата на Би Би Си, след като помогна на Англия да спечели Европейското първенство по футбол за жени.

27-годишната Мийд спечели Златната обувка като голмайстор на Евро 2022 и бе избрана за играч на турнира. През сезон 2021/22 Мийд вкара общо 20 гола в 19 мача за Англия, включително 6 гола и 5 асистенции на Евро 2022.

"Останах безмълвна! За мен е невероятна чест да спечеля тази награда. Ще продължа да го казвам, това е клише, но не бих го направила без тези момичета, отборът, който ме подкрепяше", каза нападателката на Арсенал.

"Лъвиците" взеха и наградата за Отбор на годината и Треньор на годината - Сарина Вигман, която изведе жените на Англия до първата им голяма титла.

"Без този невероятен екип от играчи никога не бихме могли да се представим така... Беше фантастично да работя с този отбор", каза нидерландската специалистка.

Лионел Меси бе обявен за Световна спортна звезда на годината, след като изведе Аржентина до титлата на Световното първенство в Катар. /БТА, /МД/