Кристиано Роналдо e готов да подпише супер-щедър седемгодишен договор с клуба Ал Насър от Саудитска Арабия, според който той трябва да играе там до 2025-а година, а след това да се превърне в посланик на кандидатурата на най-голямата арабска страна за домакин на Световното първенство през 2030-а година, пише вестник "Марка".

Bестникът също така твърди, че е постигнато споразумение и сделката може да бъде подписана в рамките на следващите часове, веднага щом Роналдо замине за Рияд. Според същата информация, Роналдо ще получава 200 милиона евро годишно в следващите две години и половина като футболист и дори повече в периода, в който ще бъде посланик на Саудитска Арабия. Саудитското кралство подготвя съвместна кандидатура за Световното първенство през 2030-а година заедно с Египет и Гърция, като първенството ще второто с участието на 48 отбора.

37-годишният Роналдо е без клуб откакто прекрати договора си с Манчестър Юнайтед по взаимно съгласие. Тази стъпка беше предизвестена, след като стана ясен конфликт между португалската суперзвезда и мениджъра Ерик тен Хаг, намерил своята връхна точка в критикуващо специалиста интервю.

Той беше свързван с договор с Ал Насър и по-рано, но по време на самото Световно първенство отказа да води преговори в тази посока. В последните два мача на страната си той не започна като титуляр, а на четвъртфинала влезе като смяна. Но въпреки усилията му, Португалия отпадна от Мароко.

Английските и португалските медии твърдят, че той през цялото време е искал да продължи да играе на най-високо ниво, в това число и фокусиран върху отбор от Шампионската лига. В момента Роналдо поддържа форма с бившия си отбор Реал (Мадрид), които са близки с вестник "Марка".

Популярният мадридски всекидневник съобщи, че пробивът с Ал Насър е дошъл миналата седмица и че саудитският клуб се стреми да се раздели с трима играчи, за да разполага с допълнителни средства за огромната заплата на Роналдо. Президентът на Футболната федерация на Саудитска Арабия Ясер ал-Мисеал заяви пред журналист от медията: "Ще се радваме да имаме този играч в нашата лига. Искаме да изненадаме приятно футболния свят, като събираме добри футболисти от всяка точка на света. И ако това се случи, като федерация ще бъдем повече от щастливи. Да, искаме да докараме Роналдо тук при нас".

БТА