С гол на Маркъс Рашфорд в 76-ата минута Манчестър Юнайтед победи с 1:0 като гост Уулвъхямптън в среща от 18-ия кръг на Висшата лига на Англия.

Победата изкачи "червените дяволи" на четвърто място в класирането с 32 точки от 16 мача, докато "вълците" остават в зоната на изпадащите с 13 точки от 17 мача.

В герой за Манчестър се превърна Маркъс Рашфорд, който с индивидуален пробив преодоля петима бранители на Уулвърхямптън и провря топката между краката на вратаря Жозе Са с удар от близка дистанция. Любопитното в мача бе, че въпреки прекрасната си форма и записаните гол и асистенция само преди броени дни срещу Нотингам Форест, Рашфорд не започна мача като титуляр. Английският национал се появи на почивката като смяна на Алехандро Гарначо, а мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг обяви преди срещата, че решението му е свързано с дисциплинарни причини.

До гола на Рашфорд положенията в мача практически липсваха. Само няколко минути след откриването на резултата пък Рашфорд вкара и втори гол, но той бе отменен заради докосване на топката до ръката му след първоначалния му удар и спасяването на Жозе Са.

Уулвърхямптън имаше най-добрия си шанс за гол в добавеното време, но удар с глава на Раул Хименес бе спасен от вратаря Давид де Хеа.

БТА