Тотнъм допусна трета загуба в последните си четири домакински мача, като отстъпи с 0:2 на своя "Уайт Харт Лейн" от Астън Вила в 17-ия кръг на Висшата лига.

"Шпорите" трябваше да победят, за да си върнат четвъртото място в класирането, което загубиха за сметка на Манчестър Юнайтед вчера, но вместо това продължиха да разочароват феновете си.

Отборът на Антонио Конте беше надигран от този на Унай Емери, като испанецът става първият мениджър на Вила през новия век, който печели откриващите си две гостувания в шампионата. И то с победи над Манчестър Юнайтед и Тотнъм.

Тимът на Емери откри резултата в 50-ата минута, когато Емилиано Буендия се разписа след пас на Оли Уоткинс. Всичко тръгна от много неубедителна намеса на вратаря Юго Лорис, който носи вината за това попадение.

Второто дойде в 73-ата минута. Дъглас Луис получи перфектен пас от Джон Макгин, като след това с първото си докосване спря топката, а с второто я прати покрай Лорис за 2:0.

Така Тотнъм остава на петата позиция с актив от 30 точки, докато бирмингамци са 12-и с 21 точки, вече на осем от зоната на изпадащите.

Дир.бг