Лидерът във Висшата лига "Арсенал" прекъсна серията си от победи, след като започна 2023 г. с равенство 0:0 с "Нюкасъл". Сблъсъкът между първия и третия в класирането предложи тактическа битка, малко точни удари, както и доста нерви.

В рамките на 90-те минути "Арсенал" беше по-активния отбор, но не успя да вкара положенията си. Отборът имаше по един добър шанс във всяко от полувремената. През първата част удар на Букайо Сака беше спасен още в петата минута. Втората добра възможност се откри пред Еди Нкетия в края на срещата.

Равенството прекъсва серията от пет поредни победи на "артилеристите".

Това е и първи случай от началото на сезона, в който "Арсенал" не успява да спечели на своя стадион "Емиратс". Дотук тимът на Микел Артета беше със седем победи от седем мача.


"Арсенал" остава на върха, като води с осем точки пред "Манчестър сити", който в четвъртък гостува на "Челси". "Нюкасъл" е с точка зад "гражданите".

В други мачове от 19-тия кръг убедителни победи постигнаха "Манчестър юнайтед" и "Брайтън". "Червените дяволи" се наложиха над "Борнемут" с 3:0 вкъщи. Каземиро откри в 14-ата минута, а след почивката се разписаха Люк Шоу в 49-ата и Маркъс Рашфорд в 86-ата минута. С успеха "Юнайтед" се утвърди на четвъртото място, с равни точки с "Нюкасъл" и мач по-малко.

"Брайтън" разгроми "Евертън" с 4:1 като гост и е осми в класирането. Победа постигна и "Фулъм", който надигра "Лестър" с 1:0.

Дневник