Собственикът на "Левски" Наско Сираков и съпругата му Илиана Раева са дали пари по сметката на клуба, която отива за покриване на задълженията към Националната агенция за приходите (НАП). Това обяви Раева, която е президент на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ).


Тя показа в социалните мрежи платежно нареждане за 2000 лева.


"Участвам в спасението на Светинята "Левски", защото съм родена до Герена, защото на 7 години за първи път ме заведоха на мач на "Левски" да гледам Гунди, защото съм състезателка на "Левски" и спечелих стотици медали за "Левски", защото съм съпруга на най-голямата жива легенда на "Левски" Наско Сираков".


Сираков пък е дарил 60 хиляди лева, става ясно още от публикацията на Раева.


Преди дни собственикът на "Левски" обяви, че активира "план Б" за спасението на клуба, като ще бъде свикано Общо събрание на акционерите. На него ще се гласува емитиране на допълнителен пакет акции с цел увеличаване капитала на клуба и набиране на средства.


Също така е сключено споразумение с НАП, според което 30 процента от приходите на "Левски" отиват към агенцията. Дълговете на клуба към приходната агенция са над 11 милиона лева.


В същото време изпълнителният директор Ивайло Ивков обяви, че има различие със собственика за начина на управлението.

Дневник