Спортинг Лисабон и Арсенал завършиха 2:2 в първа среща от осминафиналите на европейския клубен турнир по футбол Лига Европа. Двамата отбора изиграха интересен мач, но оставиха развръзката за реванша в Лондон след седмица.

Гостите откриха резултата с с гол на Улиам Салиба в 22-ата минута, но Спортинг изравни с попадение на Гонсало Инасио в 34-ата. След почивката двата тима си размениха по още един гол. Паулиньо в 55-ата направи 2:1 за домакините, но седем по-късно Хидемаса Морита си вкара автогол за 2:2.

Рома (Италия) победи гостуващия Реал Сосиедад (Испания) с 2:0 в друга среща от турнира.

Възпитаниците на Жозе Моуриньо поведоха още в 13-ата минута с гол на Стефан Ел Шаарауи, а за гостите Такефуса Кубо имаше възможност да възстанови равенството, но уцели гредата.

В 87-ата минута резервата Мараш Кумбула реализира второто попадение след удар с глава след центриране от корнер на Пауло Дибала.

Байер Леверкузен (Германия) направи първа стъпка към четвъртфиналите, след като спечели срещу унгарския шампион Ференцварош с 2:0.

Тимът от Бундеслигата поведе в 10-та минута след удар на Керем Демирбай от 17 метра в горния ляв ъгъл. Ференцварош беше близо до изравняване на резултата, след като Кристофер Захариасен удари напречната греда.

След това Едмонд Тапсоба реши нещата за Байер Леверкузен, когато вкара с глава след рикошет от фаул на Адам Хлозек.

Унион (Берлин, Германия) завърши 3:3 у дома с Унион Сен Жилоаз (Белгия), след като три пъти изоставаше в резултата.

Резервата Свен Мишел вкара последния гол за германския в 89-ата, за да остави развръзката за реванша следващата седмица в Белгия.

Гостите поведоха в 28-ата минута с удар на Виктор Бонифейс от далечна дистанция се отклонени от Кевин Беренс и влезе в горния десен ъгъл. Унион изравни малко преди полувремето от пряк свободен удар на Йосип Юранович.

След това капитанът на германците Кристофър Тримел загуби топката в средата на терена, което позволи на гостите да контраатакуват и да си върнат преднината чрез Йорбе Вертесен в 58-ата минута.

Унион Берлин изравни за втори път, когато Робин Кнохе пропусна дузпа, отсъдена за игра с ръка, но при добавката не сгреши. Бонифейс направи 3:2 за гостите в 72-ата, а минута преди края Свен Мишен изравни за германския тим.

Останалите четири двубоя от осминафиналите на Лига Европа започват в 22.00 часа.

Срещи от осминафиналите на турнира по футбол Лига Европа:

Рома (Италия) - Реал Сосиедад (Испания)                         - 2:0
Байер Леверкузен (Германия) - Ференцварош (Унгария) - 2:0
Спортинг Лисабон (Португалия) - Арсенал (Англия)         - 2:2
Унион (Берлин, Германия) - Унион Сен Жилоаз (Белгия) - 3:3

БТА