Алберт Попов завърши на 12-о място в последния слалом за сезона в Световната купа в Солдеу, Андора. Стартът беше и последна надпревара за сезон 2022-23 в алпийски ски.


Българинът записа 6-о влизане в Топ 15 през сезона, но не успя да повтори класирането си от предишната надпревара в САЩ, когато записа и първи подиум в кариерата си.


Попов се представи по-добре в първия манш, като се нареди девети, на 1.70 секунди зад водача Рамон Ценхойзерн. Във второто спускане българинът даде едва 14-о време, когато го прати на 12-ото място. Победител стана именно Ценхойзерн, на 1.72 сек пред Попов.


На подиума се качиха още двамата норвежци Лукас Бротен и Хенрик Кристоферсен, изостанали съответно на шест и 63 стотни.


Второто място се оказа достатъчно на Бротен да вземе малката купа в дисциплината, с 52 т. пред Кристоферсен. Попов остана 15-ти в крайното подреждане.


Алберт Попов завърши сезона с 12-о място, Шифрин подобри още два рекорда© Reuters

По-рано през деня се проведе и дамското състезание в гигантския слалом от финалите в Световната купа. Микаела Шифрин взе 88-ма победа в кариерата си и записа 14-и успех през сезона.


Американката трябваше да се потруди доста, като изпревари само с шест стотни Теа Луиз Стьернезунд от Норвегия.


Победата беляза и две рекорд на Шифрин. Тя записа 21-ви успех в гигантския слалом, като няма друга жена с повече победи в дисциплината. Американката записа и 138-и подиум в Световната купа, излизайки еднолично начело.


Тя завърши сезона и с личен рекорд от 2206 точки.

Дневник