Испанската легенда Рафаел Надал няма да вземе участие на "Мастърс" турнира в Монте Карло. Матадора от Манакор е рекордьор по спечелени титли от надпреварата с впечатляващите 11 триумфа на клей кортовете на Лазурния бряг.

Феновете на Рафа се надяваха, че ще го видят обратно в игра именно на започващия на 10 април турнир, но това няма да се случи.

Ветеранът не е играл от Australian Open насам, като причината е мускулна травма на левия крак.

Освен това за първи път от 2005 година насам Надал изпадна извън Топ 10 на световната ранглиста, а по всичко личи, че завръщането му няма да е толкова скоро, колкото всички очакваха.

"Здравейте на всички. За съжаление все още не съм готов да играя и ще пропусна един от специалните турнири, на които винаги обичам да участвам. Монте Карло винаги е сред значимите събития в кариерата ми, но ще трябва да го пропусна пак, защото все още не съм готов да играя без риск да се контузя. Ще продължа възстановяването си", написа той в обръщение в социалните мрежи.

Целта пред Надал е да бъде на линия за любимия си турнир от Големия шлем, а именно "Ролан Гарос", където има рекордните 14 титли. Но все пак евентуално участие в някой от турнирите на червена настилка, подгряващи Откритото първенство на Франция, също би било добре дошло за Рафа.

Дир.бг