Челси завърши наравно 0:0 с Ливърпул в първия си мач без мениджъра Греъм Потър, който беше освободен през уикенда след серия от незадоволителни резултати в английското първенство по футбол. "Сините" отново не успяха да реализират положенията си, което бе и основната причина за освобождаването на треньора.

Челси и Ливърпул завършват за четвърти пореден път без да си отбележат гол, включително на финалите в ФА Къп и Купата на Лигата през миналата година. Те бяха спечелени от "червените" с дузпи.

Челси доминираше в големи части от мача, но домакините така и не стигнаха до попадение. Жоао Феликс и Матео Ковачич пропуснаха в началото на мача, а по-късно и Кай Хавертц не успя да реализира. Той вкара по веднъж в двете полувремена, но и двете попадения бяха отменени.

Ливърпул създаде най-опасното си положение в края на първото полувреме, когато обаче Уесли Фофана изби удар с глава на Фабиньо.

Равенството остави Ливърпул на осмо място в класирането, докато Челси е 11-и.

Брайтън пък се изкачи на шесто място с три точки над Ливърпул след победа с 2:0 срещу Борнемут като гост. Еван Фъргюсън и Хулио Енсисо вкараха в двете полувремена за успеха на Албиън, който остави Борнемут в зоната на изпадащите.

Лийдс взе ценни три точки след 2:1 у дома срещу Нотингам Форест. Орел Мангала изведе гостите напред в 12-ата минута, но Джак Харисън и Луис Синистера обърнаха резултата до края на полувремето.

Така Лийдс вече е 13-и в класирането с две точки над първия под чертата Борнемут. Форест е равен с "черешките" с 27 точки.

Лестър е с две точки изоставане на предпоследното място след поражение с 1:2 срещу Астън Вила като домакин. Оли Уоткинс и Бертран Траоре вкараха за гостите от Бирмингам, а за "лисиците", които освободиха мениджъра Брендън Роджърс миналата седмица, точен бе Харви Барнс.

Астън Вила е седми в класирането с точка пред Ливърпул. /БТА