Христо Стоичков отново е притежател на 20% от акциите на ЦСКА, пише "Спортал".
ЦСКА-София

Носителят на "Златната топка" топка за кратък период не бе притежател на акции, но единствената причина бе преструктурирането на клуба, за което "червените" съобщиха преди месец.

Тогава 100% от акциите на клуба придоби "Спорт Инвестмънт" - компания, която от своя страна е собственост на две дружества с равен дял от по 50%.

Половината е притежание на Гриша Ганчев чрез компанията му "Литекс" АД, а другите 50% са на компания "Фонд спорт", която е притежание на "Национален фонд за спорт, култура , изкуство и наука" с председател Данаил Илиев.

С въпросното вписване в Търговския регистър Христо Стоичков остана без своите 20%, но още тогава от клуба успокоиха, че това ще се промени при първа възможност.

Очевидно тази възможност е настъпила, защото Стоичков е получи 50 470 акции от компанията собственик "Спорт Инвестмънт", което са 20% от общия брой акции.

Така ЦСКА-София се върна към познатата схема от последните седем години, която бе двама по-големи акционери с по 40% и Христо Стоичков със своите 20%.

Дир.бг