ЛеБрон Джеймс и ЛА Лейкърс не успяха да заемат шестата позиция на Запад в редовния сезон н НБА и отиват на допълнителен плей-ин турнир, който може да им отвори пътя към плейофите. Тимът с вечния рекордьор по точки в състава спечели своя мач от последния кръг на сезона - 127:117 у дома срещу Юта (36 т. на ЛеБрон), но в същото време Голдън Стейт размаза навън Портланд със 157:101 и с една победа повече грабна шестата позиция на Запад.

Лейкърс е седми и ще приеме в сряда срещу четвъртък наше време Минесота, като победа в този двубой ще го прати в плейофите. Дори да загуби, отборът от Ел Ей ще срещне пак в своята зала този, който победи на следващия ден в мача Оклахома - Ню Орлиънс. Това дава втори шанс за попадане в плейофите на "езерняците". Ако загуби и двата мача, Лейкърс отпада. Реално от осемте тима, които влизат в допълнителните минитурнири, 4 ще продължат в плейофите, отпадат 4.

Ако спечелят още от първи опит срещу Минесота, ЛеБрон и компания отиват на серия в първия кръг на плейофите срещу Мемфис. Ако обаче оставят работата за втори двубой и едва тогава стигнат постсийзъна като №8 на Запад, ще играят с водещия тим там - Денвър.

Програмата за плей-ин турнирите:

Запад: Лейкърс - Минесота, Ню Орлиънс - Оклахома.

Изток: Торонто - Чикаго, Маями - Атланта.

Допълнителни мачове:


Загубил Лейкърс - Минесота срещу победител Ню Орлиънс - Оклахома

Загубил Торонто - Чикаго срещу победител Маями - Атланта.

В плейофите също са ясни двойките в първия кръг:


Изток

Милуоки - №8 от плей ин турнира

Кливлънд - Ню Йорк Никс

Филаделфия - Бруклин

Бостън - №7 от плей ин турнира

Запад

Денвър - №8 от плей ин турнира

Финикс - ЛА Клипърс

Сакраменто - Голдън Стейт

Мемфис - №7 от плейн ин турнира.

Дир.бг