Григор Димитров отбеляза минимален прогрес от една позиция напред в световната ранглиста. От днес той е №25 в мъжкия тенис.

Първата ни ракета се готви за старта си на Мастърса в Монте Карло, който за него започва днес с мач на двойки с партньора му Хуберт Хуркач, докато на сингъл той ще се изправи срещу американеца Бен Шелтън.

С обновяването на ранглистата България отново ще има трима представители при мъжете в топ 200, след като прогрес отбелязаха Димитър Кузманов и Адриан Андреев.

Кузманов, който постигна третата си победа в основната схема на АТР турнир се изкачи с 16 места и вече е №191.

Адриан Андреев пък отбелза прогрес от пет позиции и вече е №197.

В топ 10 значими промени нямаше, като лидер продължава да е Новак Джокович, следван от Карлос Алкарас и Стефанос Циципас.

Топ 10 допълват Каспер Рууд, Даниил Медведев, ндрей Рубльов, Феликс Оже-Алиасим, Яник Синер, Холгер Руне и Тейлър Фриц.

При дамите доста сериозен спад претърпя Виктория Томова, който се срина с 10 позиции, но все още е член на топ 100 с 98-ото си място.

Иначе топ 10 при дамите изглежда по следния начин: 1. Ига Швьонтек (Полша), 2. Арина Сабаленка (Беларус), 3. Джесика Пегула (САЩ), 4. Онс Жабер (Тунис), 5. Каролине Гарсия (Франция), 6. Коко Гоф (САЩ), 7. Елена Рибакина (Казахстан), 8. Дария Касаткина (Русия), 9. Мария Сакари (Гърция), 10. Петра Квитова (Чехия).

 

/ dir.bg