Реал (Мадрид) взе преднина от 2:0 над Челси в първи четвъртфинален мач в Шампионската лига, след като в последния половин час гостите от Лондон играха 10 на терена заради червения картон на Бен Чилуел. Втората среща е след шест дни в Лондон.

Карим Бензема откри резултата в 21-ата минута, а в 74-ата минута резервата Марко Асенсио направи 2:0 с третото си попадение в Шампионската лига. Домакините могат да съжаляват, че не се поздравиха с по-убедителен успех заради численото си превъзходство за 30 минути накрая и отличната възможност на Карим Бензема в добавеното време.

Противно на прогнозите, първата чудесна възможност за гол в мача беше за Челси. Португалският им нападател Жоао Феликс обаче не успя да се справи с Тибо Куртоа, който спаси изстрела му. Десетина минути по-късно Карим Бензема под ъгъл влезе в наказателното поле, но Кепа Арисабалага спаси изстрела му. Но при следващата атака испанският страж на Челси нямаше какво да направи. Винисиус Жуниор доказа страхотната си скорост, след като получи от Дани Карвахал, продължи за Бензема и носителят на Златната топка нямаше проблем да открие.

Четвърт час след началото на второто полувреме Родриго извади червен картон на Бен Чилуел, след като се отскубна от друг негов съотборник. Това още повече утежни ситуацията на гостите и в 74-ата минута, само минута и половина след като се появи на терена, Марко Асенсио удвои преднината на своите. Късо изпълнение на ъглов удар премина през Лука Модрич, топката беше извадена на дъгата на наказателното поле. Оттам Асенсио я посрещна с левия крак и я прокара през двама души от Челси, за да влезе в долния ляв ъгъл до гредата.

В добавеното време Бензема можеше да добави и втори гол на личната си сметка, но от границата на малкото наказателно поле с глава изпрати топката над гредата. Винисиус Жуниор проби по лявото крило и центрира, Кепа изби топката на главата на французина, който обаче не беше точен. Секунди по-късно Челси сензационно можеше да се върне в мача, след като Мейсън Маунт получи топката в наказателното поле и точно когато се готвеше да стреля, се появи Антонио Рюдигер, за да предотврати попадението. /БТА