Световният №2 Карлос Алкарас буквално оцеля срещу финландеца Емил Руусувуори и успя да се пребори за победа в три сета, която му отреди двубой с Григор Димитров в третия кръг на "Мастърс" турнира в Мадрид. 19-годишният испанец, който е лидер в схемата на престижната надпревара, навакса изоставане от сет след 2:6, за да обърне мача в своя полза и да триумфира след 6:4 и 6:2.

Тийнейджърът допусна два пробива в рамките на първия сет, който завърши скоропостижно в полза на съперника му - 2:6, а втората част не бе кой знае колко по-лесно за Алкарас.

Карлос изостана с 2:3 във втория сет и му се наложи да спасява цели пет геймбола на Руусувори, след което взе подаването си и изравни до 3:3, а пробив в седмия гейм му осигури изравняване на резултата след 6:4.

В третата част испанецът видимо вдигна оборотите и се откъсна с 5:1, но позволи на противника си да намали до 5:2, изпускайки мачбол. На свой сервис обаче Алкарас не допусна изненада и ликува след 6:2.

В неделя той ще играе срещу Григор Димитров за втори път досега. Единствената им среща бе в Париж миналата година, когато Гришо взе само четири гейма и отстъпи с 1:6 и 3:6.

БТА