Арсенал стигна до първата си победа в Премиър лийг от над месец насам, като същевременно продължи агонията на градския съперник Челси. "Артилеристите" надвиха "сините" с 3:1 у дома и така пак поведоха в класирането, но имат два мача повече от Манчестър Сити.

Преди днешния успех футболистите на Микел Артета за последно бяха печелили мач в първенството на 1 април, когато надвиха Лийдс с 4:1, а след това записаха три равенства и една загуба, която бе именно от Сити. С този успех Арсенал запази шансовете за титлата, макар и малки, живи.

Челси пък продължава да няма успех под ръководството на Франк Лампард - серия, простираща се в шест последователни двубоя.

Капитанът на Арсенал Мартин Йодегор бе главното действащо лице на "Емиратс" тази вечер и реализира две от трите попадения за своя тим. И при двете той получи асистенции от Гранит Джака, като първо откри резултата с изключително красив удар под гредата на Кепа в 18-ата минута, а в 31-ата удвои сметката си за 2:0. Само три след това и Габриел Жезус се разписа, за да даде на домакините аванс от три гола.

Норвежкият халф вече има 14 попадения през сезона, като само един друг централен полузащитник е вкарвал повече в един сезон - Сеск Фабрегас за Арсенал през 2009/2010 (15 гола).

Челси пък не бе изоставал с три гола до почивката в лондонско дерби в Премиър лийг от септември 2016-а, когато това отново се случи срещу този съперник и отново бе на този стадион.

21-годишният Нони Мадуеке, който започна като титуляр, отбеляза почетното попадение за гостите през второто полувреме. Това стана факт в 65-ата минута след пас на Матео Ковачич.

Трите точки върнаха Арсенал начело - с общо 78 след 34 мача, докато Сити е втори със 76 след 32 двубоя. Челси е далеч назад с 39 на дванадесетата позиция в таблицата.

Дир.бг