Нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд счупи рекорда за най-много отбелязани попадения в рамките на един сезон.

Норвежкият терминатор се разписа веднъж за победата с 3:0 при домакинството на Уест Хям на "Етихад" в среща от 34-ия кръг на Висшата лига.

"Гражданите" удариха своя съперник с три попадения през второто полувреме, като второто от тях бе на Холанд, а то е 35-о за него в елита. Така той подобри рекордите на Алан Шиърър и Андрю Коул, които са вкарвали по 34.

Любопитното е, че най-вероятно Холанд ще подобри с още този рекорд, тъй като до края на сезона остават още пет мача за Сити - срещу Лийдс, Евертън, Челси, Брайтън и Брентфорд.

С успеха си отборът на Пеп Гуардиола събра актив от 79 точки и води с една на Арсенал, като освен това е изиграл с мач по-малко спрямо "артилеристите". За Уест Хям загубата е трета поредна в шампионата и тимът на Дейвид Мойс е 15-и с 34 точки, само на четири над опасната зона.

Сити направи пропуски през първата част, но поведе в 49-ата минута, когато Рияд Марез центрира от фаул, а Нейтън Аке се извиси, за да реализира с глава за 1:0.

Моментът на Холанд пък дойде в 70-ата минута на контраатака. Той вкара сам срещу вратаря след извеждащ пас на Джак Грийлиш.

Класическият и краен резултат бе оформен в 85-ата минута. След центриране от корнер топката бе изчистена, но падна на крака на Фил Фоудън, който със супер удар от воле също се записа сред голмайсторите.

В друг мач от вечерта Ливърпул победи Фулъм на "Анфийлд" с 1:0.

Единственото попадение в мача реализира Мохамед Салах от дузпа в 39-ата минута, като тя бе отсъдена за нарушение на Иса Диоп срещу Дарвин Нунес.

С победата си мърсисайдци събраха актив от 59 точки и се бетонираха на петата позиция. Те са на четири точки зад четвъртия Манчестър Юнайтед, но и с два изиграни мача повече. Фулъм е десети с 45 точки.

Дир.бг