Участието на Рафаел Надал на "Ролан Гарос" остава несигурно, след като испанецът отложи отново завръщането си на кортовете. С изявление в социалните мрежи носителят на 22 титли от Големия шлем съобщи, че няма да играе на "Мастърс" турнира в Рим (9-21 май).

"Здравейте на всички! Съжалявам да съобщя, че няма да мога да играя в Рим. Всички знаете колко много ме боли да пропусна още един от турнирите, които бяха толкова важни за мен, както професионално, така и лично, заради цялата обич и подкрепа на италианските фенове", съобщи испанецът, който в началото на юни ще навърши 37 г.

Той продължава да се възстановява от контузия, която получи на Australian Open.

Първоначално се смяташе, че Надал ще отсъства около два месеца и ще е готов за сезона на червени кортове. Той обаче вече пропусна турниририте в Монте Карло и Барселона, а след това и този в Мадрид.

"Въпреки че имам подобрение през последните няколко дни, минаха много месеци, откакто не съм тренирал на високо ниво и процесът на адаптация отнема време. Остава ми само да го приема и да продължа да работя. Най-добри пожелания на всички", добави Надал.

Надал има 10 титли от турнира в Рим, като за последно спечели надпреварата през 2021 г.

Дотук Надал никога не е пропускал "Ролан Гарос", където има 14 титли и впечатляващия баланс от 112 победи и едва три загуби.

Дневник