Тимът на Кьолн победи Херта с 5:2 като домакин в среща от 32-ия кръг на първенството на Германия по футбол, правейки задачата на състава от Берлин да остане в Бундеслигата още по-трудна.

Кьолн записа втори пореден успех и държи десетото място във временното класиране с 41 точки, докато Херта Берлин допусна пета загуба в последните си шест мача от шампионата и се намира на последната, 18-а позиция с 25 точки. Щутгарт и Бохум, които са съответно 16-и и 17-и имат по 28 точки в актива си и една среща по-малко. Шалке 05, който е 15-и към момента, е с 30 точки.

Домакините от Кьолн поведоха с попадение на Дейви Зелке още в осмата минута, а в 24-ата той трябваше да бъде заменен принудително, тъй като сблъска главата си с Филип Уремович, който също напусна игра.

Футболистите на Херта Берлин успяха да обърнат до 2:1 след голове на Люка Тусар в 18-ата и на Стефан Йоветич в 33-ата минута.

Кьолн обаче си върна преднината с нови два гола до почивката. В 39-ата Тимо Хюберс бе точен за 2:2, а четири минути по-късно Елиес Шкири реализира за 3:2. Пак Хюберс в 69-ата и Денис Хюсеинбашич в 81-ата минута оформиха крайното 5:2 за домакините.

„Това е катастрофа. Заслужавахме да загубим“, заяви нападателят на Херта Флориан Нидерлехнер пред телевизия DAZN.

БТА