"Севиля" се класира на финала в Лига Европа, след като победи с 2:1 "Ювентус" след продължения на реванша в Испания. Редовното време завърши 1:1, какъвто беше и резултатът в първия мач в Италия. "Севиля" продължава напред след общ резултат 3:2 и ще гони седмия си трофей в Лига Европа.


Първото положение в мача беше за гостите. Федерико Гати стреля с глава, но вратарят на "Севиля" Ясин Буну спаси. На другата врата Лукас Окампос беше близо до гол, но Войчех Шчесни успя да извади топката от голлинията.


Малко по-късно Анхел ди Мария пропиля много добра възможност за "Ювентус", след като стреля много неточно. В 32-ата минута Мойс Кийн беше близо до гол за италианския тим, но Буну отрази удара му, като топката се отклони и в гредата. Малко преди края на първото полувреме Адриен Рабио вкара за "Ювентус", но голът беше отменен заради засада на Мануел Локатели по-рано в атаката.

В края на първото полувреме домакините искаха дузпа за нарушение на Хуан Куадрадо срещу Браян Хил, но сигнал не последва.


След почивката Ди Мария и Рабио пропуснаха още шансове за "Ювентус". Глейсон Бремер също не уцели вратата.


В 65-ата минута "Ювентус" поведе. Влезлият като резерва Душан Влахович се измъкна от двама играчи на "Севиля" и прати топката във вратата с техничен удар. Домакините изравниха само шест минути по-късно. Федерико Киеза загуби топката, тя стигна до Сусо, който вкара със силен изстрел от дъгата на наказателното поле.


Домакините натиснаха сериозно в следващите минути. Войчех Шчесни държеше "Ювентус" в мача след две страхотни спасявания след удари на Хил и Юсеф Ен-Несири в последните минути.


В първото продължение Буну спаси удари на Влахович и Киеза. В 96-ата минута обаче "Севиля" поведе. Ерик Ламела се разписа с глава. Във второто продължение Киеза пропиля страхотна възможност, след като не уцели вратата от добра позиция. В 115-ата минута Маркос Акуня от "Севиля" беше изгонен с втори жълт картон заради бавене на играта. До края домакините удържаха аванса си и стигнаха до успеха.


На финала на 31 май в Будапеща "Севиля" ще срещне друг италиански тим - "Рома". "Вълците" отстраниха "Байер" (Леверкузен) след 0:0 в реванша Германия. Първият мач завърши 1:0.


"Рома" имаше само един удар към вратата за целия мач, а домакините отправиха общо 21, като 6 от тях бяха точни. "Байер" имаше 72% владение на топката, но все пак "Рома" удържа равенството. Тимът на Жозе Моуриньо се класира на финал в европейски турнир за втора поредна година, след като миналия сезон спечели Лигата на конференциите.

Дневник