Първите два отбора в първенството на efbet Лига Лудогорец (Разград) и ЦСКА-София завършиха 2:2 в дербито на 32-ия кръг. След този мач двата отбора запазват позициите си - 1-а за шампионите и 2-а за "армейците", а също така и разликата от 1 точка остава непроменена. Така в оставащите три кръга ще бъде определен шампионът на България за сезон 2022/23.

    Лудогорец, който се стреми да вземе своята 12-а пореден трофей, откри резултата чрез Кирил Десподов в 18-ата минута. Но до края на първата част резултатът стана 1:2 за ЦСКА-София с попаденията на Тобиас Хайнц и Маурисио Гарсес. Крайното 2:2 оформи Игор Тиаго три минути след началото на втората част.
 

 До края на първенството двата отбора имат по три мача, като за разградчани предстоят едно домакинство и две гостувания, а за ЦСКА-София две срещи на свой терен и вечно дерби с Левски съвсем накрая.

    Първата спорна ситуация в мача беше в 16-ата минута, когато гостите от София искаха дузпа заради съприкосновение на Франко Русо и Тобиас Хайнц, но съдия номер 1 на България не реагира. В 18-ата минута Лудогорец откри резултата чрез капитана си Кирил Десподов. Той получи пас от дълбочина от Нонато, надбяга Амос Юга и по диагонала прати топката в мрежата.

    Но ЦСКА-София отговори четири минути по-късно с много красиво попадение на Тобиас Хайнц, след като Гарсес отне топката от неубедителния Франко Русо. Според домакините това е станало с нарушение, но Кабаков не реагира.

   В 31-ата минута вратарят Бусато спаси вратата си от втори гол, който можеше да дойде от рикошет. Кирил Десподов стреля от свободен удар, топката се отклони от застаналия на стената Шопов и промени треакторията си. Бусато обаче реагира и с една ръка извади в ъглов удар.

   Три минути преди края на първото полувреме ЦСКА-София направи пълен обрат заради грешка при изнасянето на топката от домакините. Марселино Кареасо отне топката от Аслак фон Витри, напредна до аутлинията и върна на Маурисио Гарсес, който нямаше как да сбърка от 5-6 метра на празна врата. Само минута по-късно ЦСКА можеше да стигне и до трети гол, но Джонатан Линдсет не успя да насочи топката във вратата, след като Шопов му я поднесе на границата на наказателното поле.

    На полувремето старши треньорът на лудогорци Ивайло Петев направи три смени и това веднага промени представянето на отбора му. Три минути по-късно домакините възстановиха равенството. Игор Тиаго вкара с глава, засичайки ново подаване на Кирил Десподов. Капитанът на Лудогорец проби от дясно, преодоля Юга и центрира, а Тиаго надскочи Юрген Матей и заби 14-ото си попадение през сезона. В 63-ата минута Лудогорец можеше да направи свой обрат, но този път Игор Тиаго се размина с гола.
 

 В 88-ата минута домакините изригнаха срещу съдийско решение на Кабаков да не отсъди дузпа в тяхна полза. Игор Тиаго изскочи от задна позиция, овладя пас на Педро Нареси и надбяга Мено Кох. Той обаче падна при съприкосновение с вратаря Бусато, който излезе да го посрещне. Кабаков прецени, че бразилецът е загубил равновесие. Цялата скамейка на домакините реагира много бурно, което им осигури жълти картони на трима души.

БТА