Националният волейболен отбор на България изигра нов силен мач в Лигата на нациите, но за съжалание не успя да победи световния вицешампион Полша.

Поляците, които в последното десетилетие са най-силният мъжки волейболен тим в света, трябваше доста да се потрудят за да стигнат до успеха, дошъл в пет гейма.

България загуби с 27:25, 19:25, 25:22, 22:25, 11:15, но младият ни тим за пореден мач показа страхотно израстване.

Това бе наистина позитивно представяне, най-вече след огромната криза с над година без победа в официален мач, в който родният тим се намираше. От началото на турнира България загуби от Китай - отново след фатален тайбрек, а вчера успя да победи силния тим на Словения, който е полуфиналист от последното Световно.

Освен достойно представяне, спечелените два гейма днес донесоха пета точка в актива ни, което може да се окаже решаващо в битката за оцеляване в турнира Лига на нациите.

България започна много силно още от самото начало на мача, като първият гейм бе равностоен и на много високо ниво, а нито един от двата тима не успяваше да се откъсне на повече от точка от опонента.

Това се промени, когато Полша поведе с 22:20, а треньорът ни Пламен Константинов взе решително прекъсване. Резултатът стана 23:21 за поляците, но точка на Алекс Николов и аут от опонента ни позволиха да изравним. Така се стигна до 25:25, когато Мартин Атанасов ни спечели геймбол, а след това отново той изигра полския блок за 27:25 в тази откриваща част.

Втората също започна равностойно, но в средата й поляците направиха решителна серия от четири поредни точки и успяха да поведат с 21:17.

Дир.бг