Представителката на домакините Кати Боултър елиминира Виктория Томова на "Уимбълдън". Британката отстрани първата ракета на България в три сета, като в първата част на мача помежду им завъртя "геврек" на Томова, побеждавайки я с 6:0, след което отстъпи с 3:6 във втория сет, но после се съвзе и продължи напред към третия кръг след.

Боултър участва на турнира с "уайлд кард" и е с точно 10 места по-напред от българката в световната ранглиста - №89.

Томова загуби и трите си подавания в първия сет, като допусна пробив още в първия гейм, а след това така и не успя да окаже съпротива на съперничката си, отстъпвайки с 0:6.

Втората част се разви доста повече по вкуса на родната тенисистка, която намери ритъма си и проби за 2:0, но Боултър моментално върна брейка за 2:1. Двете печелеха подаванията си след това, но Томова пак проби при 5:3, а после изравни сетовете след 6:3.

Сценарият бе сходен и в началото на третия сет, но в полза на британската тенисистка и Виктория изостана с 0:2, а след това британката материализира третия си мач пойнт за 3:6 в своя полза.

По този начин Томова не успя да подобри най-доброто си представяне на свещената трева и продължава да не може да мине отвъд втория кръг. Победителката днес пък за втора поредна година достига до третия рунд на надпреварата, което е и най-силно представяне за нея на домашния турнир.

Дир.бг