Марк Кавендиш беше на няколко метра от историческата 35-а етапна победа в историята на "Тур дьо Франс", но за пореден път не успя да излезе еднолично начело в класацията.

Британецът от отбора на "Астана" всячески се опитва да задмине легендата Еди Меркс, но и днес нямаше късмет на третия спринт от тазгодишната надпревара.

Седмият етап завърши в Бордо, където Кавендиш е печелил спринт в миналото, но днес победата отиде за най-добрият спринтьор в колоната Яспер Филипсен.

Белгиецът от "Алпесин" спечели третата си етапна победа от началото на Тура, като за пореден път получи перфектно извеждане от съотборника си Матю Ван Дер Пул. Носителят на зелената фланелка Филипсен вече има пет етапни победи при участията си в Тура.

Иначе в генералното класиране промяна няма, като лидер продължава да е миналогодишният шампион Йонас Вингегор от "Йъмбо Висма". На 25 секунди зад него е Тадей Погачар ("ОАЕ"), а на 1:34 минута е Джай Хиндли ("Бора").

Утре е полупланинския етап от Либурн до Лимож, а следващата възможност за Марк Кавендиш за историческата етапна победа ще дойде в сряда, когато е четвъртият спринтьорски етап.

Дир.бг