Младежкият национален отбор по волейбол на България записа втора победа на Световното първенство до 21 години в Бахрейн.

Родният тим победи Индия с 3:1, с 25:19, 22:25, 29:27, 25:13 в отделните геймове.

По този начин момчетата ни си осигуриха място в следващата фаза, която ще се състои от две групи с по четири тима, а първите два от всяка група ще отидат на полуфинал.

Все пак родният тим има още един двубой от тази първа фаза, като той ще е директна битка за първото място в групата с Полша, който подобно на нас победи Индия с 3:1, но пък днес постигна чиста победа с 3:0 над канада, докато ние изгубихме един гейм срещу "кленовите листа".

България започна силно мача и спечели безпроблемно първия гейм с 25:19, но във втория момчетата ни така и не успяха да вземат ранен аванс в началото на частта.

С добра серия Индия успя да поведе с 22:18, а след това с 25:22 спечели този гейм.

Ключово значение за изхода на мача имаше третият гейм, който се развиваше изключитлено равностойно, докато Индия не стигна до два геймбола при 24:22. В този момент видяхме една изключителна българска игра. Момчетата ни обърнаха резултата, а в крайна сметка успяха да вземат и частта с драматичното 29:27.

Това съвсем пречупи индийците, като в последната част с лесно 25:13, родния тим затвори мача.

Дир.бг