Макс Верстапен ще тръгне от първата позиция в утрешното състезание на легендарната писта "Силвърстоун".

Това едва ли е новина предвид тоталната доминация на шампиона през настоящия сезон, а полпозишънът му е пети пореден.

Нидерландският пилот си заслужи първата стартова позиция с последната си обиколка по трасето, която завъртя за 1:26.720 минути, а с това влезе и в топ 10 в историята по брой полпозишъни.

Но днешният следобед на "Силвърстоун" няма да се запомни с очаквания у рутинен полпозишън, а с големия гаф, който Верстапен сътвори при преди подновяването на първия етап от квалификациите.

Заради повреда в болида на Кевин Магнусен, който просто спря на пистата, всички пилоти се прибраха в бокса и чакаха подновяването на квалификацията.

И когато това се случи, най-бързият пилот в света в момента и двукратен шампион от Формула 1, не успя да вземе завоя пред гаража на "Ред Бул" и се удари в бордюра, чупейки предното си крило.

Наистина нелеп момент за човек, който всеки уикенд взима завои с почти 300 километра в час.

Другата голяма новина на деня се казва "Макларън" и завръщането на легендарния тим с гръм и трясък в челото на класирането, при това на домашното им Гран При.

Втора стартова позиция за Ландо Норис, както и трето място за Оскар Пиастри, оформиха най-успешната квалификация за тима от доста време насам.

Топ 10 за утрешния старт ще изглежда по следния начин: 1 Макс Верстапен (Ред Бул), 2. Ландо Норис (Макларън), 3. Оскар Пиастри (Макларън), 4. Шарл Леклер (Ферари), 5. Карлос Сайнц (Ферари), 6. Джордж Ръсел (Мерцедес), 7. Люис Хамилтън (МЕрцедес), 8. Алекс Албон (Уилямс), 9. Фернандо Алонсо (Астън Мартин), 10. Пиер Гасли (Алпин Рено).

Дир.бг