Младежкият ни национален отбор по волейбол спечели бронзовите медали на Световното първенство в Бахрейн.

В битката за третото място, родният тим победи Аржентина с 3:0 (25:22, 28:26, 25:19).

Така 20 години след последното отличие за родния волейбол от Световно за младежи, националният ни тим в тази възраст заслужено ще се прибере с медали.

Онзи тим на България от шампионата в Иран през 2003-а бе предвождан от Матей Казийски и бе съставен от играчи, оставили следа и в мъжкия волейбол, докато в настоящия състав голямата звезда бе Алекс Николов.

Николов, който вече играе на най-високо ниво в мъжкия волейбол бе основна движеща сила на състава ни в Бахрейн, който за съжаление вчера отпадна на полуфиналите от Италия, но днес успя да се пребори за бронза.

Това стана с три солидни гейма и чиста победа над аржентинците, които на второ поредно Световно играха полуфинал, но за втори пореден път останаха без медал и на четвъртото място.

Мощна атака на Алекс Николов и ас на другият основен състезател - Георги Татаров, дадоха първия сериозен аванс на България при 10:7, а тази преднина се задържа при 16:13 и 21:18.

За щастие националите ни не допуснаха никакво колебание в заключителните точки и съвсем логично спечелиха частта с 25:22.

Вторият гейм започна още по-силно за родния тим, който набързо натрупа пет точки аванс, който нарастна до шест при 18:13.

Тогава настъпи неочакван срив в играта ни. Аржентинска серия позволи разликата да стане едва три точки при 18:16, а след това и само една точка при 23:22.

България имаше своите два геймбола при 24:22, които не успя да реализира. Геймът трябваше да продължи, като за щастие атака на Татаров ни даде аванс за 27:26, а след това аржентинска топка в аут означаваше 28:26.

Сякаш този драматичен развой съвсем пречупи аржентинците, които не успяха да дадат сериозен отпор на българския тим и третият гейм бе спечелен от нашите с 25:19.

Дир.бг