Лионел Меси се забавлява, а с него един отбор е напълно прероден и отива на първия голям финал в своята история.

Интер Маями разгроми като гост Филаделфия Юниън с 4:1 в полуфинала от Купата на лигите, в която отбори от първенствата на САЩ и Мексико се срещат на елиминации за трофея.

Меси, леко контузен преди двубоя и пропуснал две тренировки, си изглеждаше в цветущо здраве на терена и дирижираше събитията за отбора в розов екип.

Съотборникът му Джоузеф Мартинес откри още в третата минута, а в 20-ата дойде моментът, който претъпканият стадион във Филаделфия чакаше - макар и той да не бе добър за любимия отбор на хората там. Лео тръгна с топката от центъра и стреля изненадващо отдалеч, пращайки топката в долния ъгъл.

Оказа се, че разстоянието до вратата при удара е било 31.8 метра, а това е вторият най-далечен гол от близо 900 в кариерата на Меси! И, да, като се замислим, той не е по такива шутове, които са малко авантюристични.

Това бе девето попадение за аржентинския гений в шест мача, откакто се присъедини към Интер. Тимът спечели и шестте, вкара 21 гола. За сравнение - преди идването на Меси, Маями бе в серия с 22 гола в 22 двубоя.

И още едно сравнение - на същия този стадион отборът в розово игра на 25 юни в мач от първенството и резултатът пак бе 4:1, но за Филаделфия.

Жорди Алба вкара третия гол тази сутрин, а Давид Руис добави четвъртия за победата. Серхио Бускетс контролираше всичко зад гърба на Меси, а в състава на Интер Маями имаше само двама американци - вратарят Дрейк Календер и бранителят ДеАнре Йедлин.

На финала в неделя Интер ще играе за трофея в Нашвил срещу местния тим, който елиминира донякъде изненадващо мексиканския Монтерей с 2:0 в другия полуфинал.

А самото класиране за финала означава и, че Интер за първи път в своята история получава квота за турнира КОНКАКАФ Чемпиънс Къп за новия сезон, който пък е надпревара на най-силните отбори от цяла Северна и Централна Америка.