След спечеления требъл преди само няколко месеца с трофея от Шампионска лига, титлата на Англия и Купата на ФА, Манчестър Сити продължи хегемонията си и със Суперкупата на Европа в своите ръце.

"Гражданите" победиха носителят на Лига Европа - Севиля, след равенство 1:1 в редовното време и 5:4 при изпълнението на дузпи.

Драматичен мач в Атина, който след куп пропуси и за двата тима трябваше да се решава с дузпи, а там Манчестър Сити се отчете с 5 перфектни изпълнения, докато сръбският национал Неманя Гудел нацели напречната греда при последния пети удар за андалусийците.

Така Манчестър Сити за първи път в историята си спечели този трофей, докато сълзите отново са за Севиля. Андалусийците участваха в този мач за общо седми път, но го спечелиха само през 2006-а, докато днес записаха шестото си поредно поражение.

Освен това Сити е петият пореден европейски първенец, котйо взима Суперкупата, а в последните 11 издания на този мач, в 10 случая краен победител е именно носителят на трофея в Шампионска лига.

Така само в рамките на няколко месеца Манчестър Сити спечели четири от възможни шест трофея, като единствено Купата на Лигата и "Комюнити Шийлд" убягнаха на "гражданите".

А иначе днес в Атина прогнозите за тотално надиграване и разгром от страна на Сити не се сбъднаха, защото и пред двете врати имаше куп положения.

Да, Сити по навик имаше тотален контрол над топката, но пък контраатаките на Севиля бяха убийсвени, като при една от тях Юсеф Ен-Несери успя да открие.

Това се случи в 25-ата минута, когато топката му бе предоставена на отлична позиция и мароканският национал не сбърка.

Dir.bg

Но от герой той се оказа грешник, защото в началото на втората част той имаше още три шанса пред себе си за 2:0, но ги пропиля, след което съдбата наказа Севиля.

Манчестър Сити изравни чрез Палмър, като в оставащите малко по-малко от 30 минути "гражданите" натиснаха и като по чудо не стигнаха до пълен обрат.

Така нещата трябваше да се решат с дузпи, при които след общо девет точни изпълнения, Неманя Гудел се оказа грешникът със своя удар в гредата.