Тотнъм ще бъде на първо място във Висшата лига и след деветия кръг от началото на сезона.

Едва ли мнозина са очаквали това преди няколко месеца, но "шпорите" продължават със силните мачове, а поредният бе срещу Фулъм у дома, завършил с победа от 2:0.

Успех над градски опонент, след който Тотнъм продължава да е един от двата непобедени тима от началото на сезона, като "шпорите" имат седем успеха и две ремите.

Това им носи актив от 23 точки, с две пред Манчестър Сити и Арсенал, както и три пред отбора на Ливърпул.

Тотнъм се впусна в тази кампания след кошмарен минал сезон и първо пропуснато участие в евротурнирите от 18 години насам, но ключът към прераждането на клуба и атрактивният му футбол се дължи изцяло на новия треньор Ангелос Постекоглу.

Днес момчетата му не стартираха по най-добрия начин и първото чисто положение бе за гостите, но вратарят Викарио се отчете с отлично спасяване, за да може в 36-ата минута Хюн Мин Сон да открие резултата.

Кореецът, който след продажбата на Хари Кейн еднолично се превърна в основния реализатор на тима, а днешното му попадение бе седмо за девет мача от началото на сезона.
 

Десет минути след началото на второто полувреме дойде ред и на Джеймс Мадисън да се разпише, а с това Тотнъм до голяма степен реши всичко в мача.

Активът на Мадисън също е впечатляващ, защото той има 3 гола и пет асистенции от началото на кампанията.

До края очевидното подценяване позволи на Фулъм да достигне до няколко чисти шанса, но гол нямаше, а Тотнъм заслужено спечели с 2:0.

Дир.бг