Отборът на Манчестър Сити постигна домакински успех над Шефилд Юнайтед с 2:0 в двубой от 20-ия кръг на английската футболна Висша лига. Манчестър Сити се изкачи на трета позиция във временното класиране с 40 точки от 19 изиграни мача, докато Шефилд Юнайтед се намира на последното, 20-о място с едва 9 точки в актива си.

Испанецът Родри в 14-ата и аржентинският национал Хулиан Алварес в 61-ата минута донесоха успеха на домакините в последната им среща за историческата за клуба 2023 година. За Алварес двубоят бе 50-и във Висшата лига. И за двете попадения асистира изигралият силен мач Фил Фоудън, който бе избран за футболист номер 1 на двубоя.

В края на първото полувреме Джак Грийлиш имаше шанс също да се разпише във вратата на Шефилд Юнайтед, но пропусна.

„Гражданите“ контролираха срещата и нямаха проблеми да запишат 12-и мач без поражение срещу този съперник.

Астън Вила победи Бърнли с 3:2 като домакин в друг мач от 20-ия кръг в Англия. Съставът от Бирмингам държи второто място във временното подреждане с 42 точки, колкото има и Ливърпул, но „мърсисайдци“ са с мач по-малко. Бърнли е предпоследен, 19-и с 11 точки към момента.

Леон Бейли даде аванс на домакините с попадение за 1:0 в 28-ата минута, а Зеки Амдуни изравни за Бърнли в 30-ата. Астън Вила пак взе предимство след гол на Муса Диаби в 42-ата минута за 2:1, но в 71-ата Лайл Фостър отново изравни за гостите, правейки резултата 2:2.

Домакините все пак стигнаха до победата в 89-ата минута, когато от дузпа точен бе бразилецът Дъглас Луис. Дузпата бе отсъдена за нарушение на влезлия като резерва Аарън Рамзи.

Тимът на Бърнли игра с човек по-малко от 56-ата минута, когато втори жълт и съответно червен картон получи норвежецът Сандер Берге.

Кристъл Палас и Уулвърхемптън също постигнаха победи. Кристъл Палас се наложи у дома над Брентфорд с 3:1 и държи 13-ата позиция в класирането с 21 точки. Кийн Люис-Потър реализира първото попадение за гостите още във втората минута, но Кристъл Палас стигна до обрат след голове на Майкъл Олисе в 14-ата и 58-ата минута, и на Еберечи Езе в 39-ата минута за 2:1.

Уулвърхемптън надигра Евертън с 3:0 като домакин след попадения на Максимилиан Килман в 25-ата минута, Матеуш Куня в 53-ата и Крейг Доусън в 61-ата минута. Уулвърхемптън се намира на 11-о място във временното класиране с 28 точки, а след третото си поредно поражение Евертън остава 17-и с 16 точки в актива си.

БТА