Михаил Касабов е подал нужните документи за вписването му като времнно изпълняващ длъжността президент на Българския футболен съюз, пише "Dsport.bg".

Макар Михайлов да подаде оставка в края на ноември, а на 6 декември Изпълкома да определи Касабов като временно изпълняващ длъжността, така и не бяха приети нужните действия за неговото вписване в Търговския регистър.

Казусът нашумя в последните седмици, когато адвокатът по спортно право Георги Градев алармира, че заради некоректната документация около това вписване, Търговският регистър няма да впише насрочения за 15 март Конгрес.

Опасенията се оказаха верни и Конгресът не бе вписан, като към момента все още не е ясно дали той ще се проведе по план на 15 март.

Независимо обаче дали има или няма Конгрес на тази дата, то Михаил Касабов ще остане изпълняващ длъжността президен, стига Търговският регистър да обяви вписването му в следващите три дни.

Единственият вариант Борислав Михайлов отново да оглави централата е да оттегли оставката си, както веднъж вече го направи, или в бъдеще да бъде избран отново чрез Конгрес.

Дир.бг