Руските служби за справяне с извънредните ситуации заявиха, че най-малко седем души са били ранени днес при частичното срутване на жилищна сграда в Белгород вследствие на украински удар, предаде Франс прес.

"Седем души бяха ранени, евакуираме жителите", заяви представител на службите, цитиран от новинарската агенция РИА Новости.

Според агенция Интерфакс е възможно "повече от 10 души" да са затрупани под рухналата част на сградата.

Няколко минути по-рано губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков публикува в комуникационното приложение "Телеграм" видео, на което се вижда поразената сграда.

"Вследствие на директен удар със снаряд по жилищен блок (. . .) цял вход" се срути, заяви Гладков.

Следственият комитет на Русия заяви, че 10-етажният блок е бил поразен от украински снаряд, предаде Асошиейтед прес.

Според комитета под развалините има загинали и ранени.

ДПА предаде, като се позова на руското следствие, че една жена е загинала и 29 души са били ранени при срутването.

Руското здравно министерство каза, че най-малко 17 души са пострадали при срутването. Текат спасителни операции.

Тази сутрин в Белгородска област имаше няколко сигнала за въздушна опасност. Град Белгород беше обстрелян снощи, загина един човек, а 29 бяха ранени, заяви губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков.

Руските служби за справяне с извънредни ситуации заявиха, че не е изключено останалата част на поразената сграда също да рухне, предаде ТАСС. В рухналия вход е имало общо 40 жилища.

Белгород, който се намира близо до границата с Украйна, често става обект на украински атаки с дронове и ракети, отбелязва АФП, като обръща внимание на позицията на Киев, че тези атаки са в отговор на всекидневните бомбардировки на украински градове от руските сили, извършвани през последните повече от две години.

Дир.бг