Ясни са двойките за четвъртфиналите в първенството по футбол на област Шумен. Жребият за тази фаза на шампионата бе изтеглен в зала „Младост“. На него присъстваха осемте отбора, които след мачовете в групите придобиха право да играят в елиминациите.

В подобен формат шампионатът по футбол на областта играе за първи път, защото този сезон отборите бяха разделени в три групи. В началото на първенството клубовете се договориха Централната група, като най-силната, да има четири квоти за елиминациите, а Северната и Южната – по две.

Така в едната урна бяха поставени отборите от Центъра, а в другата – тези от север и юг, като целта бе отборите, играли в една група да не се срещат в елиминациите.

Представителите на отборите, достигнали до четвъртфиналите изтеглиха следния жребий:

„Ботев“ Нови пазар – „Заря“ Тодор Икономово - неделя, 19 май 17,00 часа Градски стадион в Шумен

„Чавдар“ Дивдядово – „Тошев“ Правенци - събота, 18 май от 17,00 часа Градски стадион в Шумен

„Шумен 2007“ – „Близнаци 2022“ Близнаци - събота, 18 май от 14,00 часа стадион в село Трем (първоначално мачът трябваше да се играе в Нови пазар, но двата тима са се договорили допълнително да се срвщнат в Трем)

„Енев‘ Дибич – „Мълния“ Климент - неделя, 19 май от 17,00 часа стадион "Дивдядово"

Мачовете от четвъртфиналите са тази събота и неделя, 18 и 19 май. Победителят се определя в една среща на неутрален терен. Срещите са от 17,00 часа, но все още се уточняват стадионите, на които ще се играе.

Полуфиналите са следващата седмица – 25 и 26 май. В единия полуфинал се срещат победителите от „Ботев“/“Заря - „Чавдар“/“Тошев, в другия победителите от „Шумен 2007“/“Близнаци“  - „Енев“/“Мълния.

Спечелилите полуфиналите играят за шампионската купа на първенството, загубилите за трето място. Заключителните мачове за сезона са на 1 юни на Градския стадион в Шумен.

ШУМ.БГ